Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 58- Θεσσαλονίκη.  ΤΚ.54621 | Τηλέφωνο: 6947040929 | Email: evatheodosiadou@gmail.com | Επισκεφθείτε το Blog μου!

elnlenfrdeitno


Γιατί να παρακολουθήσω μια ομάδα γονέων;

Η σκέψη για τις ομάδες γονέων γεννήθηκε ως απάντηση σε μια έκδηλη αγωνία που βλέπαμε στους γονείς σε διάφορους χώρους, σχετικά με τις προκλήσεις του γονεϊκού τους ρόλου. Συναντούσαμε στην καθημερινότητά μας γονείς, στα σχολεία, στη γειτονιά, σε διάφορες εκδηλώσεις που εξέφραζαν έντονες ανασφάλειες σχετικά με το αν είναι επαρκείς, αν αντιμετωπίζουν σωστά τις διάφορες καταστάσεις, τι είναι "καλό" και τι όχι.

Παράλληλα, διαπιστώναμε την ολοένα και μεγαλύτερη απομάκρυνση των γονιών μεταξύ τους, το κλείσιμο στο σπίτι και την έλλειψη μοιράσματος των εμπειριών, των διαπιστώσεων και των καλών πρακτικών. 'Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εποχή που διανύουμε και οι συνθήκες ζωής είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν, καθιστούν τους παραδοσιακούς τρόπους διαπαιδαγώγησης αναποτελεσματικούς και αφήνουν τους γονείς μετέωρους, χωρίς να μπορούν να μιμηθούν τους δικούς τους γονείς αλλά και αποκομμένους από τα φυσικά ένστικτα που θα τους βοηθούσαν να εφεύρουν κάτι νέο.

Αυτά τα κενά προσπαθούμε να τα γεφυρώσουμε μέσα από τις ομάδες. Φέρνοντας τους γονείς μαζί, για να μοιραστούν εμπειρίες, να διαπιστώσουν ότι "δεν κάνει μόνο το δικό τους παιδί έτσι", δεν είναι μόνοι μέσα στην ανασφάλεια και την αμφιβολία. Αναβιώνουμε το κλίμα της παραδοσιακής "αυλής" όπου τα παιδιά μεγάλωναν μαζί και οι γονείς είχαν μέτρο σύγκρισης και ήξεραν τι να περιμένουν σε κάθε ηλικία.

Το κυριότερο επίτευγμα όμως της ομάδας είναι ότι βοηθάει τον κάθε γονιό ξεχωριστά, μέσα από το βίωμα, να διαπιστώσει ότι οι λύσεις είναι μέσα του και το δικό του παιδί είναι διαφορετικό από όλα τα παιδιά του κόσμου.

GOOGLE VERIFICATION

google5b96e20f594a9873.html

 

file:///C:/Users/e.theodosiadou/Downloads/google5b96e20f594a9873%20(1).html

file:///C:/Users/e.theodosiadou/AppData/Local/Packages/Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe/TempState/Downloads/google5b96e20f594a9873.html