• Προξένου Κορομηλά 58 - Θεσσαλονίκη
 • evatheodosiadou@gmail.com

'Ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που κάνουν αυτό που αγαπούν'...

Δε γνώριζα τόσο την αξία αυτής της φράσης όταν επέλεγα τις σχολές σπουδών μου το 1999, δηλώνοντας όλες τις Σχολές Ψυχολογίας της Ελλάδας. Τότε για μένα αυτό ήταν μια φράση που υποδήλωνε ένα νόημα χωρίς όμως να έχει γίνει βίωμα. Στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου μπήκα λοιπόν το 1999 με μεγάλη χαρά καθώς ήταν η φιλοδοξία μου, η επιλογή μου, χωρίς όμως να έχω προσδιορισμένο το γιατί. Ήταν η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς, ο πλούτος των συναισθημάτων, η ανάγκη για επικοινωνία και η διερεύνηση αυτής της ανάγκης? Αλλά πάνω απ' όλα μάλλον το εκπληκτικό κατά το οποίο όλα αυτά τα οποία θα μελετούσα καθόλου μακρινά και αόριστα δεν φάνταζαν, καθώς υποκείμενο και αντικείμενο μελέτης στην επιστήμης της Ψυχολογίας ταυτίζονται!

Eua

πληροφοριες για εμενα

Η αποφοίτηση μου από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης το 2003(αριθμός αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου 24/16229) με βρήκε ακόμα πιο συνειδητοποιημένη για την εφαρμογή της Ψυχολογίας στον κλάδο της Ψυχοθεραπείας. Mαγεύτηκα από τις ιδιότητες της θεραπευτικής σχέσης και της επίδρασης που αυτές έχουν στην προσπάθεια του θεραπευόμενου. 'Η ψυχοθεραπεία είναι τέχνη ή επιστήμη?' ήταν ένα ερώτημα που σκάλωσε στο νου μου και τροφοδότησε τη δίψα μου για μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία. Ακολούθησα λοιπόν τετραετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης, πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A).Έκτοτε, (2007) κάθομαι στην 'πολυθρόνα' της ψυχοθεραπείας, θέση που ποτέ δεν θέλησα να αποχωριστώ. Θέση που έκτοτε αγαπώ, προστατεύω και σέβομαι πλήρως και βαθειά.

Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική μου δραστηριότητα, ανέπτυσσα επαγγελματικές εμπειρίες στα πλαίσια συνεργασίας μου με πολλά πλαίσια και δομές. Ήθελα ανέκαθεν να αποτελώ μέλος ομάδας και η δυνατότητα να γνωρίζω διαφορετικές πτυχές την ψυχοσύνθεσης και κοινωνικής λειτουργίας του ανθρώπου μέσα από τον διαφορετικό πληθυσμό στον οποίο οι διάφοροι κοινωνικοί οργανισμοί και υπηρεσίες στόχευαν, φάνταζε πλούτος για μένα. Ξεκίνησα μέσα από τον κλάδο της εργασιακής ψυχολογίας και του επαγγελματικού προσανατολισμού εργαζόμενη αρχικά στο ΚΕΚ ΕΡΓΟΜΑΘΗΣΗ Α.Ε. Υποστήριζα μέσα από σχέσεις συμβουλευτικής ανέργους και καταρτιζόμενους στη διαμόρφωση επαγγελματικού σχεδίου και συμμετείχα στην επιλογή προσωπικού (τμήμα ανθρώπινου δυναμικού) μέσα από τη συνεργασία μου με το Κέντρο ΕΛΚΕΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Η δραστηριοτητα μου

Στην επαγγελματική μου δραστηριότητα, η 'Νησίδα' είναι το ιδιωτικό μου κομμάτι, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών το κοινωνικό, κατά καιρούς όμως, ορμώμενη από την ανάγκη δημιουργικότητας, βρίσκομαι σε διάφορες συνεργασίες....και αυτό δε σταματώ να το απολαμβάνω....

 • 11/2015 Εισήγηση στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Ομιλία στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με τίτλο: Χτίζοντας τη σχέση με το παιδί. Διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

 • 8/2015 Ξεκινά η δημιουργία στήλης μου στα πλαίσια συνεργασίας μου με το περιοδικό Flowmagazine

Στήλη με τίτλο 'Εγώ στις σχέσεις μου'. Θεμελιώνει τη συνεργασία των τελευταίων χρόνων με το flowmagazine:

 • 4/3/15 Εκδήλωση με θέμα 'Το δράμα της βίας στην Οικογένεια'- προβολή ταινίας 'The Noir Project' του Γρηγόρη Βαρδαρινού

Ομιλία για τη βία κατά των γυναικών και συμμετοχή στο πάνελ της συζήτησης μετά την προβολή της ταινίας.

 • 4/11/2015 Ομάδα Γονέων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Κάτι τελειώνει κάτι αρχίζει, νέα ομάδα γονέων στα πλαίσια της συνεργασίας μου με Σχολές Γονέων

 • 25/11/2014 Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ομιλία στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης Εκπροσωπώντας το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (Γ.Γ.Ι.Φ) παρουσίασα την λειτουργία και την εμπειρία ενός χρόνου του Κέντρου στην αίθουσα του Βαφοπούλειου.

 • 11/2014 Ξεκινώ συνεργασία με τον παιδικό- νηπιακό σταθμό 'Αγάπη και Αγωγή'

Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με τον παιδικό σταθμό, συντονίζω την πρώτη ομάδα γονέων για αυτήν τη σχολική χρονιά.

 • 11/2013. Ξεκινά η απασχόλησή μου στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (Γ.Γ.Ι)

Γίνομαι μέλος επιστημονικής ομάδας που αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νομικό. Καλούμαστε να υποστηρίξουμε ψυχοκοινωνικά τη γυναίκα που δέχεται κάθε μορφής έμφυλης βίας σε κάθε είδους σχέση (ενδοοικογενειακή, εργασιακή, κοινωνική). Το Κέντρο αποτελεί μέρος ενός ολόκληρου δικτύου. Με το 15900 24ωρη πανελλήνια γραμμή εξυπηρέτησης να δέχεται τα αρχικά αιτήματα και να λειτουργεί ως πηγή πληροφόρησης και παραπομπής, τους ξενώνες να φιλοξενούν γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη και εμάς να είμαστε στο πλάι της γυναίκας που θέλει να αναζητήσει στήριξη στην προσπάθειά της να προστατευθεί από την βία που βιώνει.

 • 11/ 2013 Εγκαινιάζω τη λειτουργία της 'ΝΗΣΙΔΑ' Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού

Ήμασταν μια ομάδα ψυχολόγων που συνεργαζόμασταν στενά για 3 χρόνια, δεθήκαμε, εξελιχθήκαμε και προχωρήσαμε στην πλαισίωση αυτής της σχέσης μέσα από την ίδρυση του Κέντρου 'Νησίδα'. Στο νέο μας χώρο βρήκαμε νέες ισορροπίες και δημιουργήσαμε νέες προσδοκίες.

 • 10/2013 Ανανεώνω τη σύμβασή μου με το πρόγραμμα Σχολές Γονέων

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ανανεώνω τη συνεργασία μου με το έργο των Σχολών Γονέων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Στα πλαίσια ομαδικών συναντήσεων συντονίζω ομάδες γονέων που στοχεύουν την ενδυνάμωση και τη συμβουλευτική των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο.

 • 10/2012. Γίνομαι μέλος ερευνητικής ομάδας στην Αναστοχαστική Θεραπευτική Πράξη.

Μια ομάδα θεραπευτών από διάφορα πλαίσια (εκπαιδευτικά, ψυχοθεραπευτικά, ειδικής αγωγής) διερευνούν μέσα από μια πραξιακή προσέγγιση μια νέα θεώρηση της επικοινωνίας και των ανθρώπινων σχέσεων.