Ομάδες αυτογνωσίας. Τί ακριβώς κάνουν;

Ομάδες αυτογνωσίας. Τί ακριβώς κάνουν; post thumbnail image

Ομάδες αυτογνωσίας. Τί ακριβώς κάνουν; Ποιος είναι ο εαυτός μας; Αναλωνόμαστε συνήθως στην προσπάθειά μας να ερμηνεύσουμε, κατανοήσουμε και προβλέψουμε τη συμπεριφορά του άλλου θεωρώντας αυτονόητη τη γνώση που έχουμε για τον εαυτό μας. Αγκιστρωνόμαστε συνήθως σε συμπεράσματα για τον εαυτό που μπορεί να προέρχονται από στερεότυπα άλλων για εμάς, από συμπεράσματα μας γενικευμένα και βγαλμένα από πολύ παλιές εμπειρίες μας, από δεδομένα που δεν ισχύουν πλέον. Με τον τρόπο αυτό απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τις δικές μας αξίες, επιθυμίες και ανάγκες. Το συνειδητοποιούμε αυτό όταν δυσκολευόμαστε να λύσουμε διλήμματα όταν νιώθουμε σύγχυση, όταν δεν μπορούμε να θέσουμε προτεραιότητες, όταν νιώθουμε διαρκώς δυσαρεστημένοι …όταν νιώθουμε παραμελημένοι!

H προσωπικότητα χαρακτηρίζεται από μια δυναμικότητα και όχι από στασιμότητα. Εξελίσσεται, διαφοροποιείται, αλλάζει. Αυτή η εξέλιξη, διαφοροποίηση, αλλαγή δεν είναι πάντα ωφέλιμη εάν δε διαπιστώνεται και αναγνωρίζεται από τους ίδιους μας, γιατί ακριβώς δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε για να την αξιοποιήσουμε!

Στις ομάδες αυτογνωσίας συζητούμε, πειραματιζόμαστε, μοιραζόμαστε, προβληματιζόμαστε, βιώνουμε! Παρατηρούμε τον εαυτό μας, όπως και τον άλλον. Βοηθούμε τον εαυτό μας, όπως και τον άλλον. Γνωρίζουμε για τον εαυτό μας μέσα από τη σχέση με τον άλλον, μέσα από τα μάτια και του άλλου μέσα από τη συμμετοχή μας στην ομάδα.

Ο καθένας στην ομάδα είναι μοναδικός και απαραίτητος στο να ανακαλύψουμε διαφορετικές εκδοχές του εαυτού μας!

Εάν θα σας ενδιέφερε η συμμετοχή σε ομάδα αυτογνωσίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Σχετικά άρθρα

ερωτευμένοι

Ερωτευμένοι μια ζωή με τον ίδιο άνθρωπο;Ερωτευμένοι μια ζωή με τον ίδιο άνθρωπο;

Είναι δυνατόν να είμαστε ερωτευμένοι μια ζωή με τον ίδιο άνθρωπο; -Μα πώς; Ο έρωτας είναι ενθουσιασμός, αγωνία, ζωή. Έχεις τον άλλον στη σκέψη σου, λειτουργείς μέσα από αυτόν, λαχταράς

Το βλέμμα!Το βλέμμα!

Προετοιμαζόμαστε στην επαφή μας με τους άλλους. Ψάχνουμε τα πιο εύστοχα λόγια για να εκφράσουμε αυτά που θέλουμε, χρησιμοποιούμε το σώμα μας ως εργαλείο, ντυνόμαστε κατάλληλα για να παρουσιαστούμε στον